ΛΟΥΛΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ

Το “ Ίδρυμα Λούλας & Ευαγγέλου Νομικού ” ιδρύθηκε το έτος 1979 από τον εφοπλιστή Ευάγγελο Νομικό, ο οποίος κατέβαλε όλες τις δαπάνες αγοράς και εγκατάστασης του Τελεφερίκ. Ο ιδρυτής, εκτός από τις άλλες δωρεές που προσέφερε στο νησί της Σαντορίνης, αφού μελέτησε το πρόβλημα της μεταφοράς των ντόπιων αλλά κυρίως των χιλιάδων τουριστών που το επισκέπτονται κάθε χρόνο, αποφάσισε να προσφέρει ένα από τα πιο αναπτυξιακά έργα του νομού Κυκλάδων.

Τα έσοδα του Ιδρύματος από τη λειτουργία του Τελεφερίκ διατίθενται σε κοινωφελή έργα και σκοπούς. Το Ίδρυμα ανήκει στις 14 Κοινότητες της Σαντορίνης και Θηρασιάς και αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα αυτοδιαχείρισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όλα αυτά χωρίς να αγνοηθούν οι γραφικοί αγωγιάτες που μέχρι σήμερα τόσα πολλά προσέφεραν στον τόπο μας, δίνοντας μια μοναδική γραφικότητα στο νησί. Το Ίδρυμα τους αντιμετωπίζει με συμπάθεια και κατανόηση και τους στηρίζει παραχωρώντας τους ένα σημαντικό ποσοστό επί των εισπράξεων του Τελεφερίκ, ώστε να διατηρηθεί αυτός ο παραδοσιακός τρόπος μεταφοράς.


μια μαγευτική διαδρομή στα ίχνη της Ατλαντίδας

Μια εκδρομή που δεν πρέπει να χάσετε

Φηρά - Τελεφερίκ - Πλοιάριο - Ηφαίστειο

Θα είναι κρίμα να χάσετε μια από τις πιο σημαντικές διαδρομές στη Σαντορίνη που θα σας μείνει οπωσδήποτε αξέχαστη.

Αυτό τώρα γίνεται πολύ άνετα και ξέγνοιαστα. Με τη βοήθεια του Τελεφερίκ θα επισκεφθείτε και θα θαυμάσετε, ζώντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία, το Ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Η άγρια ομορφιά του και τα πολύχρωμα πετρώματα θα σας συναρπάσουν.

Ξεκινήστε το μαγευτικό σας ταξίδι...

...από τη θάλασσα, αφήστε τη φαντασία σας αχαλίνωτη και μεταφερθείτε μέσα από τα ηφαιστειακά τοπία, σε παλιότερες κοσμογονικές εποχές! Ανεβείτε άνετα σε τρία λεπτά στα πανέμορφα Φηρά, την πρωτεύουσα του νησιού, στα 220 μέτρα υψόμετρο, και από εκεί απολαύστε ότι πιο όμορφο μπορεί να σας προσφέρει η Σαντορίνη, τη μαγευτική θέα όλου του νησιού που θα σας μείνει αξέχαστη.

Το Τελεφερίκ Σαντορίνης εξυπηρετεί συνολικά 1200 άτομα την ώρα και είναι κατασκευασμένο από την εταιρεία Doppelmayr® σύμφωνα με τις Αυστριακές προδιαγραφές. Αξιοποιεί το παλιό λιμάνι των Φηρών που η δύσκολη προσπέλαση από και προς την πόλη των Φηρών το είχε καταδικάσει σε μαρασμό. Τα έσοδα του Τελεφερίκ διατίθενται στις Κοινότητες της Σαντορίνης και Θηρασιάς για κοινωφελή έργα.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τελεφερίκ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Τελεφερίκ
Home